Ημιτελικοί - Τελικός - Μετά την εκδήλωση...


Ημιτελικοί

Αρχικά απέναντι στον Kramnik ο Grischuk φάνηκε να κάνει δύσκολη τη ζωή του όταν έχασε το πρώτο ημιτελικό παιχνίδι με τα λευκά κομμάτια.

Σε μια κατάσταση must-win, ο Grischuk εξασφάλισε τη νίκη εναντίον του Kramnik στο 2ο  παιχνίδι - διασφαλίζοντας ότι οι δύο τους θα έπαιζαν τη νίκη στον Armageddon.

Ο Kramnik επέλεξε να παίξει με τα μαύρα κομμάτια, χρειαζόταν ισοπαλία για να εξασφαλίσει τον προκριματικό του στον τελικό. Ο Grischuk έπαιξε γενναία, χρειάζονταν μια νίκη για να περάσει - και να το εξασφαλίσει με μια γενικά καλύτερη θέση, και μια εντελώς νικηφόρα τακτική στο τέλος. Ένας απογοητευμένος Kramnik έπρεπε να απομακρυνθεί για λίγο από τον υπολογιστή, πριν παραδεχθεί την ήττα.

Σε σχόλια με τους GM Evgenij Miroschnichenko και WIM Fiona Steil-Antoni σχετικά με το σχόλιο Lichess αργότερα, ο Grischuk παρατήρησε ότι ένιωθε ότι αυτά τα δύο παιχνίδια εναντίον του Kramnik ήταν τα «πιο καθαρά» και «πιο όμορφα» παιχνίδια που έπαιξε σε ολόκληρη την εκδήλωση.

Με τον Kramnik να αποκλείεται, στην άλλη πλευρά της ισοπαλίας, ο δύο φορές πρωταθλητής Ρωσίας, Tomashevsky, αντιμετώπισε τον οκτώ φορές πρωταθλητή Ρωσίας, Svidler. Παίζοντας σκάκι με ακρίβεια, ο Tomashevsky εξασφάλισε μια πειστική νίκη στο πρώτο του παιχνίδι, και στη συνέχεια ισοπαλία στο δεύτερο του - διασφαλίζοντας τη θέση του στον τελικό εναντίον του Grischuk.


 

Τελικός

Ο τελικός αγώνας χρειάστηκε τελικά τρία παιχνίδια αντί για τέσσερα, με τον Grischuk θριαμβευτικό σε κάθε συνάντηση. Μετά από μια νικηφόρα και έντονη μάχη στην πρώτη, ο Grischuk κέρδισε - συνεχίζοντας γρήγορα την επιτυχία του με μια δεύτερη νίκη. Ο Tomashevsky είχε πολλά υποσχόμενες πιθανότητες στο τρίτο παιχνίδι, αλλά δυστυχώς έχασε από χρόνο.


 

Στο ρωσικό κανάλι, ο Grischuk είπε:

Και τα τρία τελικά παιχνίδια αποδείχθηκαν πολύ περίπλοκα... Ο Evgeny είχε ένα πλεονέκτημα τόσο στον πρώτο όσο και στον τρίτο αγώνα, και ο δεύτερος ήταν λίγο πολύ ίσος. Ήμουν τυχερός που κέρδισα. Αλλά το πιο σημαντικό πράγμα ήταν ότι αυτό το γεγονός έλαβε χώρα γενικά. Ο αγώνας ήταν πολύ συναρπαστικός σε όλα τα στάδια του. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμμετέχοντες, όλους όσους συμμετείχαν, όλους όσους έδωσαν δωρεές και, φυσικά, τον V. Kramnik, καθώς ήταν ο κύριος εμπνευστής της εκδήλωσης.


Μετά την εκδήλωση...

Μέχρι το τέλος της εκδήλωσης, συγκεντρώθηκαν τεράστια 24.670.000 ρούβλια (335.000 δολάρια) ως δωρεές για ρωσικές φιλανθρωπικές οργανώσεις, στη μάχη ενάντια στο COVID-19. Στην αγγλική έκδοση σχολιασμού, ο Grischuk μοιράστηκε ότι ο αντίκτυπος που αντιμετωπίζουν οι άστεγοι ήταν ένα θέμα κοντά στην καρδιά του - και ότι είχε επιλέξει μια εθνική ρωσική φιλανθρωπική οργάνωση για να λάβει το μέρος του ταμείου που εκπροσωπούσε. Όλα τα φιλανθρωπικά ιδρύματα που παρευρέθηκαν στους παίκτες έλαβαν ίσο μερίδιο από το δωρεά του βραβείου, ανεξάρτητα από την τελική κατάταξη.  

Ένα σκακιστικό γεγονός που μας κράτησε αυτές της ημέρες που η κανονική σκακιστική δραστηριότητα έχει διακοπεί... 

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.