Τύποι κέντρου

Τύποι κέντρου

Το κέντρο με βάση τη δομή των πιονιών

Στρατηγικά θέματα

Στρατηγικό παιχνίδι

Θέματα στρατηγικής φύσεως

Τακτικά θέματα

Τακτικό παιχνίδι

Θέματα τακτικής φύσεως

Διάσπαση/προώθηση

Διάσπαση/Προώθηση

Η διάσπαση στις φάσεις της παρτίδας

Βασίλισσα ενάντια σε πύργο, αξιωματικό και πιόνι (για μέλη)

Q vs R B p (για μέλη)

Bασίλισσα ενάντια σε πύργο, αξιωματικό και πιόνι

Αλλάζω βασίλισσες (για μέλη)

Αλλάζω Βασίλισσες; (για μέλη)

Απαντήσεις στο "πότε αλλάζουμε βασίλισσες"

Στρατηγικό παιχνίδι

Έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία την φάση του ανοίγματος η κάθε πλευρά έρχεται αντιμέτωπη με το πρόβλημα το πως πρέπει να συνεχίσει την παρτίδα.

Αντιμετωπίζοντας την μετάβαση λοιπόν από το άνοιγμα στο μέσον έρχεται η στιγμή να εκτιμήσουμε την διαμορφωθείσα κατάσταση και, βάση αυτού, την εκπόνηση του σχεδίου που πρέπει να ακολουθήσουμε με τα υπάρχοντα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί.

Κάθε θέση περιέχει σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό αρκετά στρατηγικά στοιχεία τα πιο ουσιώδη χαρακτηριστικά είναι αυτά που περιγράφονται παρακάτω...

Ανεπτυγμένα κομμάτια

Τα καλά αναπτυγμένα κομμάτια μας βοηθούν στον έλεγχο της παρτίδας -αφού βελτιώνεται η ευελιξία τους άρα και η πολυτιμότητα τους σε σχέση με τα αντίστοιχα του αντιπάλου μας- περιορίζοντας τον αντίπαλο σε άμυνα. Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι οποιοδήποτε άνοιγμα γραμμών έχοντας φανερά ενεργητικότερα κομμάτια βαίνει προς όφελος μας.

Και γιατί σκάκι και μάλιστα αυτή την περίοδο;

Γιατί πολλά που θεωρούσαμε δεδομένα στην εποχή μας όπως και στη χώρα μας αλλάζουν με δραματικό τρόπο.

Έτσι λοιπόν χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουμε αξίες, καταστάσεις και κυρίως τον τρόπο που σκεφτόμαστε και αξιολογούμε τα δεδομένα που δεχόμαστε.

Κατανόηση των δεδομένων, προσπάθεια εύρεσης λύσης στα προβλήματα που προκύπτουν, ψύχραιμη αντιμετώπιση, αυτοπειθαρχία και πολλά περισσότερα σε μία ενασχόληση που διδάσκει και ψυχαγωγεί ταυτόχρονα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.