Στρατηγικό παιχνίδι

Έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία την φάση του ανοίγματος η κάθε πλευρά έρχεται αντιμέτωπη με το πρόβλημα το πως πρέπει να συνεχίσει την παρτίδα.

Αντιμετωπίζοντας την μετάβαση λοιπόν από το άνοιγμα στο μέσον έρχεται η στιγμή να εκτιμήσουμε την διαμορφωθείσα κατάσταση και, βάση αυτού, την εκπόνηση του σχεδίου που πρέπει να ακολουθήσουμε με τα υπάρχοντα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί.

Κάθε θέση περιέχει σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό αρκετά στρατηγικά στοιχεία τα πιο ουσιώδη χαρακτηριστικά είναι αυτά που περιγράφονται παρακάτω...

Ανεπτυγμένα κομμάτια

Τα καλά αναπτυγμένα κομμάτια μας βοηθούν στον έλεγχο της παρτίδας -αφού βελτιώνεται η ευελιξία τους άρα και η πολυτιμότητα τους σε σχέση με τα αντίστοιχα του αντιπάλου μας- περιορίζοντας τον αντίπαλο σε άμυνα. Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι οποιοδήποτε άνοιγμα γραμμών έχοντας φανερά ενεργητικότερα κομμάτια βαίνει προς όφελος μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.