Τύποι κέντρου

Τύποι κέντρου

Το κέντρο με βάση τη δομή των πιονιών

Στρατηγικά θέματα

Στρατηγικό παιχνίδι

Θέματα στρατηγικής φύσεως

Τακτικά θέματα

Τακτικό παιχνίδι

Θέματα τακτικής φύσεως

Διάσπαση/προώθηση

Διάσπαση/Προώθηση

Η διάσπαση στις φάσεις της παρτίδας

Βασίλισσα ενάντια σε πύργο, αξιωματικό και πιόνι (για μέλη)

Q vs R B p (για μέλη)

Bασίλισσα ενάντια σε πύργο, αξιωματικό και πιόνι

Αλλάζω βασίλισσες (για μέλη)

Αλλάζω Βασίλισσες; (για μέλη)

Απαντήσεις στο "πότε αλλάζουμε βασίλισσες"

Τακτικό παιχνίδι

Είναι γνωστό ότι ο συνδυασμός ή το συνδυαστικό παιχνίδι χρησιμοποιεί στοιχεία της τακτικής. Ο σωστά προετοιμασμένος συνδυασμός εξαρτάται και στηρίζεται από την σωστή εφαρμογή του στρατηγικού παιχνιδιού.

Ενώ η στρατηγική βασίζεται πάνω σε γενικές αρχές του παιχνιδιού (εκτίμηση, σχέδιο κλπ) η τακτική εφαρμόζεται από το συγκεκριμένο μέτρημα των πραγματικών δυνατοτήτων που περιέχει η θέση. Κατά την εφαρμογή ενός τακτικού συνδυασμού είναι απαραίτητη η σωστή εκτίμηση θέσεως που παρουσιάζεται μετά την λήξη της τακτικής επιχείρησης.

Τα πιο σημαντικά θέματα τακτικού συνδυασμού που εμφανίζονται στην πράξη είναι στο παρακάτω άρθρο ΘΕΜΑΤΑ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ενώ το ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ αφορά συνεχή είδη τακτικών για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 Συνδυασμένες απειλές

Λαμβάνοντας υπόψιν τις φορσέ κινήσεις που ακολουθούν μετά από ένα τακτικό στοιχείο, μπορούμε να δούμε και πιο περίπλοκες τακτικές επιχειρήσεις με συνδυασμό επί πολλών κινήσεων.

 Τακτικά θέματα

Τα τακτικά θέματα που παρουσιάζονται παρακάτω θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι τα βασικά στοιχεία του τακτικού παιχνιδιού. Όποιο συνδυασμό και να ακολουθήσουμε είναι σίγουρο οτι μία τουλάχιστον ιδέα θα έχει την ρίζα του στα παρακάτω θέματα.

Και γιατί σκάκι και μάλιστα αυτή την περίοδο;

Γιατί πολλά που θεωρούσαμε δεδομένα στην εποχή μας όπως και στη χώρα μας αλλάζουν με δραματικό τρόπο.

Έτσι λοιπόν χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουμε αξίες, καταστάσεις και κυρίως τον τρόπο που σκεφτόμαστε και αξιολογούμε τα δεδομένα που δεχόμαστε.

Κατανόηση των δεδομένων, προσπάθεια εύρεσης λύσης στα προβλήματα που προκύπτουν, ψύχραιμη αντιμετώπιση, αυτοπειθαρχία και πολλά περισσότερα σε μία ενασχόληση που διδάσκει και ψυχαγωγεί ταυτόχρονα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.