Κλειστό κέντρο

Θα ορίσουμε κλειστό κέντρο την περίπτωση εκείνη κατά την οποία οι αλυσίδες των αντιπάλων πιονιών στο κέντρο είναι αλληλο-μπλοκαρισμένες όπως το διάγραμμα που ακολουθεί...

Κλειστό κέντρο 

 Καθόσον η περαιτέρω κατάληψη του κέντρου με πιόνια είναι αδύνατη τότε, φυσιολογικά, το παιχνίδι μεταφέρεται στις πτέρυγες.

Ο αγώνας για πρωτοβουλία οδηγεί εκεί σε εκείνη πτέρυγα που υπάρχει ή μπορεί να δημιουργηθεί πλεονέκτημα. Στο παραπάνω διάγραμμα αν παρατηρήσουμε τη "φορά" των λευκών πιονιών στο κέντρο θα δούμε ότι "δείχνουν" την πτέρυγα του βασιλιά. Αυτό είναι σημαντικό σημείο που, κατά πάσα, πιθανότητα θα προσδιορίσει το που θα πρέπει να κινηθεί επιθετικά ο λευκός.

Κατά κανόνα τα ροκέ γίνεται αντικείμενο επίθεσης ιδίως όταν αυτά είναι αντίθετα.

Το πλάνο αντιπαιχνιδιού αποτελείται από προετοιμασία για χτύπημα στο κέντρο (εάν αυτό είναι δυνατό), προετοιμασία ενεργητικών κινήσεων καθυστέρησης στην αντίθετη πτέρυγα από αυτήν που κινούμαστε.

Σημαντικό είναι επίσης να έχουμε υπόψιν, όταν τα πιόνια μας πλησιάζουν στο στόχο σκεφτόμαστε τακτικές απειλές.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.