Στατικό κέντρο

Είναι η περίπτωση όπου έχουν σταθεροποιηθεί (αλλά όχι μπλοκαριστεί) οι αντίπαλες αλυσίδες πιονιών. Με ανοιχτές ή ημι-ανοιχτές γραμμές στο κέντρο σπουδαίο στοιχείο είναι η κυριαρχία κεντρικού χώρου και άσκηση κεντρικής πίεσης. 

Στατικό κέντρο

Σε τέτοιου είδους θέσεις συνίσταται η εκτέλεση επίθεσης με κομμάτια στον αντίπαλο βασιλιά, συχνά και με τη βοήθεια πιονιών. Η επίθεση θα πρέπει να λειτουργήσει σε συνδυασμό με πλάνο δημιουργίας αδυναμιών με σκοπό να δημιουργηθούν ανοίγματα όπου θα μπορούν να εισβάλλουν τα κομμάτια μας. Κλασικό παράδειγμα των παραπάνω είναι η «επίθεση μειονότητας».

Επίσης χρειάζεται προσοχή σε περίπτωση που εμείς ή ο αντίπαλος μετασχηματίσει το κέντρο σε κλειστό ή κινητό ποιος θα ωφεληθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.